Sunny 7 Web

j j

Контакти
Варна, София +(359) 887117838 web@sunny7eood.eu
Folow us on social

Видове SEO оптимизация

сео оптимизация варна

Видове SEO оптимизация

SEO специалистите условно разделят методите за СЕО оптимизация на бели, сиви и черни, в зависимост от това дали се спазват правилата на търсачките. Всеки от методите включва използването на техники, които пряко или косвено засягат работата на роботите.

Бялата оптимизация е работа върху ресурс без използването на официално забранени методи за промоция, които биха могли да повлияят на алгоритмите за търсене.

За сивите методи обикновено не се говори като за официално забранени, но използването им може да се разглежда като неестествено преувеличаване на популярността. Някои търсачки блокират такива сайтове.

Черната оптимизация се отнася до методи, които противоречат на правилата. Рискът да попаднете под филтрите и санкциите на търсачките е много голям. Всеки метод за SEO оптимизация на уебсайтове включва използването на техники, които пряко или косвено влияят върху работата на роботите.Въпреки това, оптимизаторите и търговците на „бели шапки“ не нарушават правилата на играта. Те следват указанията на търсачката за изграждане на добри уебсайтове и как да ги оптимизират. Информацията е публично достъпна в Помощния център на Google Search Console.

сео оптимизация на онлайн магазин - sunny7eood.eu

Класиране на страницата в търсачките

Класирането е сортирането на сайтове в резултатите от търсенето, използвано от търсачките. Има много фактори за класиране и няколко варианта за тяхната класификация. В зависимост от посоката има:

  Технически. Свързани с основното функциониране на сайта и работа с кода (скорост на зареждане, настройка на robots.txt и sitemap.xml, правилно показване на различни устройства, работа с бутони и форми, дублиране на страници);

  Текст. Относно съдържанието и неговото качество;

  Поведенчески. Включва измерването на действията на потребителите на сайта (продължителност на посещението, дълбочина на сърфиране, отпадания);

  Търговски: Обхваща доверието на потребителите (обхват, условия на плащане и доставка, наличие на подробни описания и снимки на стоки);

  Връзка. Отразява качеството и количеството на вътрешните и външните връзки. Според друга класификация факторите за класиране се разделят на:

Вътрешни: свързани директно със сайта и под пълния контрол на неговия собственик – от хостинг и домейн до цветова схема и избор на шрифт.

Външни: свързани със сайтове на трети страни, средата на сайта и неговите представителства – външни връзки и техните котви, карти в директории и карти.

Post a Comment