Sunny 7 Web

j j

Контакти
Варна, София +(359) 887117838 web@sunny7eood.eu
Folow us on social

Онлайн магазин с Magento

Magento, накратко, е солидна CMS / Система за управление на съдържанието/ за електронна търговия.

Magento е платформа за електронна търговия, изградена на базата на технология с отворен код, която осигурява на онлайн търговците гъвкава система за пазаруване, както и контрол върху външния вид, съдържанието и функционалността на техния онлайн магазин. Magento предлага мощен маркетинг, оптимизация за търсещи машини и инструменти за управление на каталози. Тя е една от водещите платформи за електронна търговия, достъпни днес, с издания, вариращи от отворен код на общността, до масивни, широко мащабни базирани на SaaS системи.

Способността на Magento за мащаб позволява на магазините само с няколко продукта да се разширява при нужди до десетки хиляди продукти и сложно потребителско поведение без да се променят платформи. Magento предлага разнообразие от приставки и теми, които могат лесно да подобрят преживяването на клиента. Има много аспекти на онлайн магазина, които трябва да бъдат конфигурирани, и колко добре е постигнато това, определя бизнес успеха. Що се отнася до специфичните функционалности на всеки един бизнес, това е мястото, където се изисква по-сложно програмиране.
Платформата е предназначен да бъде използван като приложение от човек, който не е разработчик. Общността на Magento е изключително голяма и много полезна. Но в един момент средният човек ще удари на камък.

Има няколко причини, поради които разработчиците трябва да настроят уебсайта на Magento. След като започнете и въведете десетки хиляди продукти, бизнесът често се нуждае от помощта на опитни разработчици. Например, има клиенти, които се нуждаят от допълнителни опции за това как да преглеждат таблото си за управление. Обикновено може да изберете да разглеждате продукти в групи от 10, 30 и / или 60. Имаме клиент, който иска да види 1500. Функционалността може да бъде променена само до точка; освен това, трябва да бъде персонализирана от експерт, който наистина разбира Magento и следва най-добрите практики.

Magento се различава от другите CMS, които не са за електронна търговия като WordPress, Joomla и други. За разлика от тях, това е специална за електронна търговия CMS, чиято основна цел е да предостави онлайн магазин. Има много повече функции за електронната търговия, спрямо плъгините на не-електронната търговия CMSs.

За разлика от някои CMS, за електронна търговия , които са зле написани и пълни с бъгове, Magento е енергична CMS, която е доста здрава в своята конструкция и има силна общност.

Към кого е насочена Magento?

Както е обяснено по-горе, Magento е много мощна CMS и се използва от много популярни и тежки трафик онлайн магазини / Coca-Cola, Ford/. Това предполага, че определено е подходяща за широко мащабни електронни сайтове, но сега възниква въпросът дали е подходящ за малки онлайн магазини?

Това не е CMS, която бихме препоръчал за магазин от пет артикула, като знаете, че няма да разширявате магазина си. За това, ако планирате да разширите своя онлайн магазин в бъдеще, препоръчвам да започнете с Magento, тъй като се е доказала с изграждането на големи магазини и със сигурност си струва усилията да го инсталирате на първо място, вместо да преминавате към Magento на по-късен етап.

Magento няма да е подходящ за вашия магазин в два случая. Първо, ако вече използвате друга CMS за вашия сайт, който не е за електронна търговия (като WordPress, Drupal и т.н.) и просто искате да добавите малък магазин към него, за да продадете някои продукти. На второ място, ако имате само няколко продукта за продажба и не искате да усложнявате живота си с някоя hi-fi за електронна търговия CMS.

За първия случай бих препоръчал намирането на добри приставки за електронната търговия за вашата CMS, вместо да добавяте отделен CMS за електронна търговия като Magento.
Във втория случай моето предложение е да се придържате към онлайн магазин за електронна търговия, който ще управлява всичко за вас и за който трябва само да платите няколко долара месечно, вместо всички главоболия за създаване и управление на уебсайт.

Както можете да видите, Magento е мощно решение за електронно пазаруване и продължава да става все по-силно за всяка версия.