Sunny 7 Web

j j

Контакти
Варна, София +(359) 887117838 web@sunny7eood.eu
Folow us on social

Пет съвета за добро обслужване на клиенти на IT компании

клиенти IT компания

Пет съвета за добро обслужване на клиенти на IT компании

Как да изградим отношения с клиентите? В нашата практика сме събрали пет малки вътрешни правила, които спазваме. Те правят работата ни по-ефективна.

Обратна връзка

Обратната връзка с клиентите е един от най-важните критерии, по които се оценява качеството на услугата. Това е началото на връзката на мениджъра с потенциален клиент. Когато клиент изпрати запитване до нашата компания, най-често той никога преди не се е свързвал с нас. И е напълно възможно да е имал неприятен сервизен опит в други компании. Така че времето за реакция има повече значение от всичко друго. Получаването на бърз и разбираем отговор изгражда доверие в екипа и услугите, които предоставяме. Дори ако се окаже, че мениджърът не може да отговори веднага, би било правилно да информирате клиента за това, както и очакваното време за по-нататъшно взаимодействие и да предложите да изчакате малко. Така клиентът определено ще се почувства значим, а не изоставен. Колкото повече показваме, че ни е грижа за тях, толкова по-вероятно е те да искат да продължат да работят с нас. Чувството за неразбиране на случващото се е една от най-лошите ситуации.

Настроението е като вирус

Настроението на човек, то е като вирус, се предава на другите бързо и неусетно. Човешката природа е да търси нещо, което да подсили настроението му. Основното нещо е да не приемате това настроение върху себе си, кой ще се почувства по-добре от това? Ето защо е важно да превключите човек с отрицателни емоции към положителни възможно най-скоро. Например, говорете за успешни резултати от работата. Въпреки това, има моменти, когато можете да станете някой, който просто слуша и разбира за кратък период от време. Все пак всички сме хора. Всеки човек може да има лошо настроение. Но има и дни на изключение.“)

Способност да обяснява сложни неща с прости думи

Никога не трябва да забравяме, че клиентът не е професионалист в нашата област. Доста, на пръв поглед елементарни думи за нас, може да са му напълно непознати. В такива моменти можете да си спомните себе си в началото на кариерата си и да говорите на същия език. Понякога, ако знам от какво се интересува човек, например хоби. Това мога да му обясня на собствения му пример. Тя се възприема от тях много по-лесно. Преди всичко това е още един чудесен начин да се развеселите взаимно. В крайна сметка нищо няма да се усмихне така, отколкото да говорим за това, с което човек „гори“. Във всеки случай, когато предлагате решение, си струва да се уверите, че е заявено с думи, които клиентът разбира.

Спазвайки обещанията си

Ако обещаем на клиента, че ще направим нещо възможно най-скоро, тогава го правим, без да чакаме крайния срок. Ако внезапно е отнело повече време за завършване, например, имаше „подводни камъни“, тогава трябва незабавно да уведомите клиента за това. Спазването на обещанията ви е много важно.

Потапяне в темата на клиента

Днес един от основните фактори за класиране е висококачественото и полезно съдържание. За да получите максимална информация за компанията на клиента трябва сте максимално ангажирани в процеса. За нас е наистина важно да се потопим по-дълбоко в предмета на бизнеса на клиента, да намерим неочевидни моменти. Такъв подробен анализ е необходим за вземане на стратегически решения, които определено ще дадат резултат в бъдеще.

Обобщаване.

Трябва да се поставим на мястото на клиента. Да си зададете въпроса: „Ако бях на мястото на клиента, щях ли да съм доволен от отношението към изпълнителя?“ Ако отговорът е да, тогава върша работата си добре.

Post a Comment