Sunny 7 Web

j j

Контакти
Варна, София +(359) 887117838 web@sunny7eood.eu
Folow us on social

Най-добри практики за SEO за 2023 г

Сео оптимизация най - добри практики | sunny7eood.eu

Най-добри практики за SEO за 2023 г

На път да публикувате нова публикация в блог или страница на вашия уебсайт. Надявате се, че Google харесва страницата ви достатъчно, за да я класира. По-долу ще намерите основите на SEO и най-добрите практики за SEO на страницата за създаване на нова уеб страница или статия. Този контролен списък за SEO на страницата е ръководство, за да се гарантира, че всяка нова страница включва основите на SEO и най-добрите практики, които Google използва, за да определи уместността.

URL адреси и най-добри практики за постоянни връзки

Най-добрите практики за постоянна връзка и URL структура, тяхната стойност за повишаване на SEO класирането или дали бизнесът трябва да избере домейн с точно съвпадение. На всички ни е казано, че ключовите думи в URL адреса имат известна тежест в алгоритъма на Google. Но колко вярно е това твърдение?

Предимства от създаването на SEO и удобни за потребителя URL адреси

Стойност на ключовата дума. Има много дебати за това дали наличието на ключови думи в URL адресите на вашия уебсайт или постоянните връзки на WordPress ви дава тласък в резултатите от търсенето. От нашите тестове основното предимство от наличието на ключови думи във вашия URL е контекстуалната стойност, която уебсайтът ви получава. В този случай Google може да анализира ключови думи от URL адреса, за да помогне да се определи уместността на страницата, към която е свързана връзка, подобно на стандартния фокусиран върху ключови думи anchor текст или алтернативен текст върху изображения. Честота на кликване Google разбира, че в повечето случаи потребителите сканират резултатите от търсенето, следователно Google подчертава ключови думи, които са в заглавието, описанието и URL адреса, които съответстват на заявката за търсене на потребителя. Съпоставянето на намерението за търсене на потребителите със структурата на URL може да помогне при кликване поради удебеляването на ключовите думи в SERP. Социална стойност Социалното споделяне е един от показателите, които търсачките използват, за да определят стойността на дадена страница. Следователно създаването на кратки, стегнати URL адреси, които лесно се копират и споделят и се показват оптимално в социалните мрежи, е от съществено значение за брандирането и кликването.

Най-добри практики за създаване на удобни за SEO URL адреси

Ако създавате нов сайт или обмисляте да пренапишете URL адресите на уебсайта си, за да помогнете на вашите потребители и търсачките да разберат вашия уебсайт и неговите страници по-точно. Когато се планират нови URL адреси за сайтове, трябва да се спазват следните правила и трябва да се включи SEO, който да работи с вашия бизнес, за да дефинира структурата.

  • Бъдете кратки – Въпреки че описателният URL адрес е важен, минимизирането на дължината и наклонените черти в края ще направи вашите URL адреси по-лесни за копиране, поставяне или запомняне. В редките случаи те не са маркирани и ще бъдат напълно видими в резултатите от търсенето. Не трябва да съдържа повече от 100 знака с премахнати стоп думи. www.yoursite.com/category/subcategory/productpage/product (Лош)  www.yoursite.com/category/product (Добър)
  • Използвайте ключови думи – Ако вашата страница е насочена към конкретен термин или фраза, включете ги в URL адреса. Въпреки това, не прекалявайте, опитвайки се да напълните няколко ключови думи за SEO цели, прекомерната употреба ще доведе до по-малко използваеми URL адреси и може да прекъсне спам филтрите. www.yoursite.com/dog-leashes-that-are-blue/blue-dog-leashes (Лош) www.yoursite.com/leashes/blue-dog-leashes (Добър)
  • Бъдете описателни – Вместо да избирате числа или безсмислени цифри, за да категоризирате информацията, използвайте действителни думи и премахнете всякакви специални знаци. www.yoursite.com/category/item?23434 (Лош) www.yoursite.com/category/dog-leashes (Добър)
  • Премахване на специални знаци www.yoursite.com/category/john’s-leashes (Лош) www.yoursite.com/category/johns-leashes (Добър)
  • Използвайте тирета за разделяне на думите – Не всички търсачки интерпретират точно разделителите като „_“, „+“ или „%20“, така че използвайте знака „-“ за разделяне на думите в URL адреса. www.yoursite.com/category/dog+leashes (Лош) www.yoursite.com/category/dog-leashes (Добър)
  • Дръжте го с малки букви – Не всички търсачки са чувствителни към малки и главни букви, така че www.yoursite.com/dog и www.yoursite.com/Dog могат да се разглеждат като различни URL адреси. www.yoursite.com/category/Johns-Leashes (лошо) www.yoursite.com/category/johns-leashes (Добър)
  • Премахнете спиращите думи – Това са преобладаващи думи или прилагателни, които могат да попречат на вашите SEO усилия. Например думи като „на“, „на“ и т.н., пречат на вашите усилия за SEO, защото използват ценно място за символи, особено при създаване на URL адреси. За вашите постоянни връзки в WordPress плъгините (като плъгина Yoast SEO) могат да направят това автоматично. www.yoursite.com/category1/the-page-and-dog-name (Лошо) www.yoursite.com/category1/page-dog-name (Добър)
  • Дръжте го на две нива или по-малко – Ниво 1 трябва да бъде секцията/категорията на сайта. Ниво 2 трябва да бъде подраздел/втора категория. www.yoursite.com/category1/page-name (Добър) www.yoursite.com/category1/category2/page-name (OK) www.yoursite.com/category1/category2/catetory3/page-name (Лош)
  • Премахване на проследяващи параметри – Ако е необходимо да използвате проследяващи параметри на вътрешни URL адреси, за да разберете по-добре пътя на кликване, или за външни маркетингови кампании, уверете се, че използвате каноничния маркер.
Post a Comment