Sunny 7 Web

j j

Контакти
Варна, София +(359) 887117838 web@sunny7eood.eu
Folow us on social

Възрастта на домейна влияе ли на SEO?

Сео оптимизация нов или стар домейн | sunny7eood.eu

Възрастта на домейна влияе ли на SEO?

Когато сте започнали да изследвате света на оптимизацията за търсачки (SEO), вероятно сте забелязали много движещи се части и фактори, които влияят върху способността на уебсайта да се показва в резултатите от търсенето. Нека проучим един от тях и да разберем дали възрастта на домейна влияе върху SEO оптимизацията. Разбирането на сложността на възрастта на домейна е критична част от вашите по-широки SEO усилия. Вярно е това, което хората казват; SEO е дълга игра. Разбира се, тези хора не говорят буквално за това откога уебсайтът съществува, но все пак си струва да проучите ефекта, който възрастта на домейна оказва върху потенциала за класиране на новите уебсайтове.

Какво е възраст на домейна? Възрастта на домейна обикновено се отнася до това колко отдавна собственик на уебсайт за първи път е регистрирал домейна на уебсайт. Когато става въпрос за SEO, възрастта на домейна описва колко стар е уебсайтът и колко време е бил активен. За търсачки като Google възрастта на домейна обикновено се основава на това кога е идентифициран за първи път чрез връзка в Интернет или кога уебсайтът е индексиран за първи път. Тъй като тази информация не е публично достъпна от търсачките, повечето собственици на уебсайтове и практикуващи SEO избират да разгледат възрастта на домейна въз основа на регистрацията на уебсайта, която обикновено е по-лесна за идентифициране.

Възрастта на домейна влияе ли на СЕО оптимизацията на уеб сайт?

Ролята на възрастта на домейна върху SEO и потенциала за класиране на уебсайта често се обсъжда. Така че, естествено, възрастта на домейна има значение, но вероятно не толкова, колкото си мислите. Докато Джон Мюлер от Google заяви, че възрастта на домейна не влияе пряко върху класирането, би било неточно да се каже, че възрастта на домейна няма никаква роля в SEO. Няма причинно-следствена връзка между това възрастта на даден уебсайт да се класира по-високо от по-нов уебсайт въз основа на възрастта на домейна. Но възрастта на домейна има солидна връзка с много фактори, свързани с продължителността на съществуването на даден уебсайт. В крайна сметка новите домейни ще имат трудно време да изпреварят конкурентите с по-стари домейни, докато други неща, като качество на съдържанието и препратки, не могат да ги наваксат.

 

Post a Comment