Sunny 7 Web

j j

Контакти
Варна, София +(359) 887117838 web@sunny7eood.eu
Folow us on social

Съвети за ускоряване на WooCommerce магазин

Ускоряване на WooCommerce магазин | sunny7eood.eu

Съвети за ускоряване на WooCommerce магазин

Най-щастливият момент във всеки онлайн магазин е, когато клиент щракне върху „продължи към плащане“ и финализира покупката. Как можете да накарате тези моменти да се случват възможно най-често? Едно от необходимите условия е вашият сайт да работи бързо.

Защо скоростта е важна за уебсайт за електронна търговия

Първо, нека изясним защо трябва да си правите труда да ускорите своя WooCommerce магазин. Представете си пътуването на вашите клиенти през вашия онлайн магазин до момента на покупката. Те трябва да разглеждат куп страници с продукти, да ги сравняват и да добавят тези, които искат в количката си.

Техният интерес и ниво на ангажираност трябва да продължат през всички тези стъпки. Те ценят електронната търговия заради нейното удобство и скорост, така че ако вашият сайт е бавен, е много вероятно да се откажат и вие ще загубите потенциални печалби.

Ефективност на онлайн търговитя спрямо скоростта на онлайн магазина

Имате нужда от цифри, за да докажете това? Ето някои констатации от проучване на ефективността на онлайн търговията на дребно:

  • Хората купуват по-малко на бавен уебсайт. На всеки 100 милисекунди (0,1 секунда) забавяне на скоростта на зареждане намалява процентите на реализация с до 7%.
  • По-бързите страници водят до повече продажби. Страниците, които са преобразували, са имали до 26% по-висока скорост от тези, които не са го направили.
  • Хората често разглеждат не повече от една страница на бавен уебсайт. Всяко забавяне от две секунди във времето за зареждане увеличава степента на отпадане със 103%.
  • Хората прекарват по-малко време на бавен уебсайт. Всяко забавяне от две секунди във времето за зареждане води до намаляване на сесията на потребителя с 51%.

В допълнение, гигантът за електронна търговия Amazon изчисли, че само една секунда забавяне на зареждането на страницата може да струва на компанията 1,6 милиарда долара продажби всяка година. Ето как времето буквално се превръща в пари в уебсайтовете за електронна търговия.

Сео оптимизация Woocomerce | sunny7eood.eu

Скоростта важен фактор за СЕО оптимизацията на WooCommerce магазин

Разбира се, преди да бъдат закупени, вашите продукти също трябва да бъдат намерени. За да имате добри SEO резултати, определено ще трябва да ускорите вашия WooCommerce магазин, тъй като скоростта на зареждане на уебсайта се използва като фактор за класиране при мобилни търсения.

Как да ускорите WooCommerce магазин

Съветите за оптимизиране на ефективността на уебсайта за електронна търговия до голяма степен се фокусират върху общи съвети за подобряване на ефективността на уебсайта на WordPress. Много от плъгините за оптимизиране на производителността на WordPress също са подходящи за електронни магазини. Нека да разгледаме всички тези практики, като се съсредоточим върху спецификата на магазините на WooCommerce.

Оптимизиране на изображения на продукти

Продуктите са безполезни без висококачествени, привлекателни изображения. Те обаче се нуждаят от внимателен подход. Според HTTP Archive, изображенията съставляват повече от половината от по-голямата част от средната WordPress страница. Ако имате стотици или дори хиляди изображения на продукти във вашия магазин WooCommerce, това може сериозно да ви забави.

Решението е да се оптимизират изображенията. Можете да направите това с помощта на плугини. Освен това опитайте да използвате WebP формат за вашите изображения в WooCommerce, който е по-лесен за оптимизиране. WebP се използва от водещи магазини за електронна търговия. Оптимизацията ще бъде постигната и чрез използване на прост бял фон.

Използване на опциите за кеширане

Когато множество потребители на онлайн магазин правят заявки към вашия онлайн магазин, това също може да забави уебсайта ви. За щастие, техниката за кеширане позволява на вашия сайт да показва страниците, записани в кеша, всеки път, когато бъдат запитвани отново. Това значително спестява ресурси на вашия сървър и ви позволява да ускорите вашия уебсайт WooCommerce.

Можете да използвате добавки за кеширане на WordPress, като напр:

WP Super Cache
W3 Total Cache
WP Rocket
WP Fastest Cache и много други.

Използване на CDN

Скоростта на зареждане на вашия WooCommerce магазин също зависи от това къде географски се намират вашите клиенти. Ако това е близо до сървъра на вашия уебсайт, те ще видят съдържанието на страницата значително по-бързо.

За да ускорите вашия WooCommerce магазин, можете да разчитате на мрежа за доставка на съдържание (CDN). Това е географски разпределена мрежа от сървъри, която доставя копия на вашето съдържание въз основа на географското местоположение на всеки потребител, така че всеки да се радва на висока скорост.

VPS за Woocommerce магазин | sunny7eood.eu

Избор на добър хостинг доставчик

Друга причина, поради която може да откриете, че вашият сайт WooCommerce е бавен, е доставчик на хостинг услуги, който не може да се справи с нуждите на уебсайта ви – или поради капацитета му или поради конкретен хостинг план. В началото много собственици на сайтове за електронна търговия избират евтини хостинг планове, които изглеждат достатъчни. Въпреки това, когато техният трафик и транзакции се повишат, те трябва да надстроят. Тук, в Съни 7 ЕООД, ние предлагаме VPS хостинг услуги, което е оптималното решение — „златна среда“ по отношение на разходи, ефективност, сигурност и поверителност.

Почистване на ненужни добавки

Твърде много добавки могат да попречат на ефективността на уебсайта ви. За да ускорите вашия WooCommerce магазин, ще ви е необходим добър одит на това кои добавки са инсталирани, но вече не са необходими.

Оптимизиране на вашата база данни WooCommerce

Базата данни на вашия уебсайт има много за съхранение. Той съдържа продуктови страници, категории, рецензии, етикети, подробности за поръчка, плащания и много други. За да ускорите вашия WooCommerce магазин, ще трябва да почистите базата си данни и да премахнете безполезните данни. Това включва стари ревизии, изтекли транзакции и т.н.

Използване на нова версия на езика за програмиране

Вашият WooCommerce магазин, както всички уебсайтове на WordPress, има в основата си езиците за програмиране PHP. Използването на по-новата му версия може значително да ускори вашия магазин. PHP 7 е 2-3 пъти по-бърз от своя предшественик (5.6.) PHP версията трябва да се актуализира на сървъра, където се хоства вашият сайт.

Ускорете вашия WooCommerce магазин днес!

Ценните секунди във вашия магазин WooCommerce тиктакат. Можете да ги накарате да работят за вас!

Отнема само секунда, за да щракнете върху формуляра за връзка с нас и да помолите нашия екип за поддръжка на уебсайтове на WordPress да ускори вашия WooCommerce магазин.

Ние ще направят одит на ефективността на WordPress, за да открием точните проблеми със скоростта на вашия уебсайт. Като алтернатива ние можем да ви помогнем при отделни проблеми със скоростта на WooCommerce. tel: +(359) 887117838

Post a Comment