Sunny 7 Web

j j

Контакти
Варна, София +(359) 887117838 web@sunny7eood.eu
Folow us on social

Персонализирана CMS срещу готова CMS – коя да изберете за вашия бизнес?

Къстъм електронен сайт | sunny7eood.eu

Персонализирана CMS срещу готова CMS – коя да изберете за вашия бизнес?

Много компании започват с използване на готово решение, когато избират CMS за своя бизнес. Но винаги ли е най-добрият вариант или персонализирана CMS може би ще работи по-добре за вашите специфични изисквания?

Живеем и работим в ера на първо място в цифровите технологии. От съществено значение е да разполагате с набор от софтуерни инструменти, които поддържат безпроблемното функциониране на вашия бизнес, осигуряват отлично обслужване на клиентите и спестяват време за ръчна работа. На днешния пазар има много полезен софтуер за компании от всякакъв размер и индустрии.

Перифразирайки една известна поговорка: от каквото и да се нуждаете, има инструмент за това. Автоматизиране на вътрешни процеси, управление на поддръжката на клиенти по няколко канала, поддържане на клиентските данни в ред, дори изграждане на уебсайт, без да знаете как да кодирате. В днешно време има лесно достъпни инструменти за всичко. Един от най-фундаменталните инструменти за просперитет в онлайн света е CMS зад вашия уебсайт.

Ако обмисляте да създадете нов уебсайт за вашия бизнес или да преработите текущия си, системата за управление на съдържанието за поддържане и актуализиране на вашето цифрово съдържание може да бъде единственият инструмент за уеб поддръжка, който в крайна сметка ще използвате най-често.

Какво точно е CMS?

Казано по-просто, системата за управление на съдържанието (CMS) е приложение, което позволява на потребителите да създават и променят своите уебсайтове веднага, без да е необходимо да знаят как да кодират.

Например, за да напишете и качите статия в блога на вашата компания чрез WordPress, просто трябва да отворите приложението и да напишете съдържанието в интерфейс, който изглежда много като Microsoft Word. Можете също така бързо да добавяте изображения или таблици към статията, като ги качите от вашия компютър, да добавяте заглавия, да променяте шрифтове, където имате нужда, и по-късно да добавяте CTA бутони или хипервръзки.

Когато сте готови, просто трябва да натиснете бутона „Публикуване“ и статията ще бъде видима на вашия уебсайт. Трябва да го актуализирате? Просто трябва да намерите файла в CMS мениджъра, да го редактирате, да запазите промените и работата ви е готова. И ако трябва да персонализирате системата за управление на съдържанието, за да отговаря по-добре на вашите нужди, има множество добавки и плъгини, които да използвате.

Сега, как би изглеждал същият процес без CMS?

Първо трябва да отворите празна HTML страница и да използвате код, за да добавите текста, изображенията и връзките към страницата. Може също да имате нужда от CSS, за да оформите елементи на уебсайта и JavaScript за бутона CTA. Когато всичко е готово, трябва да качите HTML файла на вашия сървър и след това да проверите внимателно дали всичко на страницата работи според очакванията.

Всеки път, когато трябва да направите промени или да актуализирате съдържанието си отново, ще трябва да изтеглите файловете от сървъра и да ги редактирате ръчно. След като приключите, ще трябва също да сканирате файловете, за да се уверите, че не сте разбили редове от код (и един знак на грешното място може да доведе до неуспех на цялата страница) и след това да качите файловете обратно на сървъра.

И това е без дори да добавяте нови функции към страницата си! Звучи сложно, нали?

За разработчици или ИТ маниаци, изработката на уеб сайт от нулата може да е лесно. Но за хора, които или нямат достатъчно познания по кодиране, или достатъчно време за създаване и поддържане на уебсайт по този начин (т.е. повечето от нас), наличието на CMS платформа е по-лесно решение. С него все още можете да направите спиращ дъха уебсайт и да го персонализирате колкото желаете, без да е необходимо да наемате уеб разработчик, който да създаде и поддържа страницата.

Но тук е големият въпрос: кой от двата типа платформи на системата за управление на съдържанието трябва да изберете?

Трябва ли да вземете една от популярните готови CMS платформи като WordPress, Magento или Joomla, или по-скоро да изберете персонализирана CMS за вашата компания?

И двата избора имат своите плюсове и минуси. Готовите платформи са лесни за инсталиране и достъпни, но техните възможности са ограничени. Междувременно персонализираните CMS решения могат да бъдат съобразени с нуждите на всяка компания и също са лесно мащабируеми, но са по-скъпи.

Post a Comment