Sunny 7 Web

j j

Контакти
Варна, София +(359) 887117838 web@sunny7eood.eu
Folow us on social

Какво търговците трябва да разберат за уеб разработката и SEO

Сео оптимизация на Woocommerce магазин | sunny7eood.eu

Какво търговците трябва да разберат за уеб разработката и SEO

В наши дни уебсайтът е повече от добра идея за изграждане на вашата марка и представяне вашите продукти.

Това е съществена част от управлението на всеки бизнес в дигиталната ера онлайн или офлайн, така че е изключително важно вашият да бъде на ниво.

Уеб разработката и оптимизацията за търсачки (SEO) са два ключови фактора за успеха на всеки уебсайт. Но въпреки че се преплитат един с друг по значителни начини, те са много различни.

Тук ще разгледаме някои от най-важните неща, които собствениците на бизнес в дигиталната ера и търговците трябва да знаят за уеб разработката и SEO, включително как ефективно да използват двете заедно.

поръчай СЕО оптимизация на сайта | sunny7eood.eu

Какво е SEO
Какво е уеб разработка?
Уеб разработка срещу SEO: колко са важни?
Уеб разработка срещу SEO: Как работят заедно?
7 начина, по които уеб разработката може да подобри SEO

Какво е SEO?

Съкратено от оптимизация за търсачки, SEO е колекция от методологии и стратегии, предназначени да помогнат на уебсайта да постигне по-високо класиране на страниците с резултати от търсачките (SERP).

Колкото по-високо е класирането в търсенето, толкова по-лесно ще бъде за вашата целева аудитория да открие вашата марка, съдържание и продукти.

Много индивидуални фактори съставляват стандартна SEO кампания. Те могат да включват (но не е задължително да се ограничават до):

 • Изследване на ключови думи
 • Създаване на съдържание
 • Маркетинг в социалните медии
 • Създаване на метаданни
 • Създаване на обратна връзка

Какво е уеб разработка?

За разлика от това, уеб разработката е общ термин, който обхваща всички задачи, свързани с изграждането, стартирането и поддържането на уебсайт.

Работата на уеб разработчика е да гарантира, че всички технически аспекти на даден сайт са функционални и работят както трябва.

Задълженията могат да включват:

 • Уеб маркиране и кодиране
 • Уеб дизайн и програмиране
 • Управление на бази данни
 • Улесняване на мобилната достъпност
 • Уеб публикуване и управление на съдържание
 • Оптимизиране и тестване на потребителското изживяване

Уеб разработка срещу SEO: колко са важни?

Когато става въпрос за уеб разработка срещу SEO, не е въпросът кое е по-важно и заслужава повече внимание като собственик на бизнес или маркетинг специалист.

Те са еднакво важни и заслужават еднакъв приоритет.

Защо SEO е важно

Без SEO просто няма да има значение колко фантастични са уебсайтът или продуктите ви.

Освен ако не им бъде изпратен директно URL адресът от вас или някой друг, потенциалните клиенти имат нулев шанс някога да намерят сайта ви или да закупят нещо, което могат да намерят там.

Една солидна Сео оптимизация кампания прави вашия сайт откриваем от хора, използващи търсачки, за да намерят отговори на въпроси, решения на проблеми и продукти, които могат да улеснят живота им. (И в наши дни това са буквално всички.)

Защо уеб разработката е важна

Ако СЕО оптимизацита помага на хората да открият вашия сайт и ги насърчават да кликнат, след като го направят, тогава уеб разработката покрива вида на потребителското изживяване, което ще имат, когато стигнат до него.

Без добър, функционален подход към уеб разработката, няма да има значение колко отлични са вашите продукти и марка.

Ако хората попаднат на вашия сайт и видят, че е бавен, неорганизиран, объркващ или просто неприятен за използване, те ще го напуснат и вместо това ще посетят някой от сайтовете на вашите конкуренти.

Уеб разработка срещу SEO: Как работят заедно?

Много аспекти на уеб разработката могат пряко да повлияят на SEO на сайта. Всъщност SEO е част от изграждането и управлението на успешен уебсайт, така че е важно това уеб разработчиците имат това предвид, докато работят.

Да се уверите, че SEO е ключово съображение от самото начало, когато става дума за уеб разработка, има много предимства, включително следното:

Сайтът ще работи по-добре още от първия ден.
Ирзаботката на сайт с мисъл за SEO е по-лесно и по-ефективно, отколкото да се опитвате да коригирате проблемите след факта.
По-рентабилно е да разработите сайт за оптимизация от самото начало.

В крайна сметка успехът на вашия уебсайт (и здравето на крайния ви резултат) не е свързан с уеб разработка срещу SEO. Става въпрос за използване на уеб разработка и SEO в хармония заедно.

Post a Comment