Home chevron_right
Blog

Изграждане на модерен онлайн магазин

admin | април 20, 2021

За да бъде един онлайн магазин функционален трябва да отговаря на 3 основни изисквания.

Скорост. Това е основен показател за един интернет магазин важен не само за Google, Yahoo и останалите търсачки, но и за потребителите. За да има шансове вашия интернет магазин да стигне предни позиции в основните интернет търсачки, качеството което трябва да притежава се казва Speed. Това гарантира за вашия сайт, бърза индексация и user experience за посетителите на сайта. Тествайте за Google на адрес – https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?hl=bg . Ако се ползват темплейти за основните CMS – Magento, Woocommerce, OpenCart,  първо се прави тест колко бързо зарежда темата и какви проблеми дава – CSS и JavaScript ресурси, DOM с твърде голям размер и грешки в оновния код. Не трябва да се забравя, че с израждането на сайта се вкарва нов код и това ще натовари допълнително сайта. Един наш онлайн магазин за дрехи – Eviza.bg, Alert.bg е пример как трябва да зарежда един интернет магазин.

Функционалност. Друга много важна характеристика за всеки онлайн магазин. Първия въпрос който тябва да се зададе когато се стартира разработката на магазина е какви функционалности трябва да притежава. Говорим за менюта, атрибути, филтри в каталога и продуктовата страница. Всяка функционалност трябва да бъде добре обмислена, за да е лесна и разбираема за потрсбителя.

Мобилна версия на интернет магазин. Има различни начини как да се изгради. Най – често срешан е използването на responsive design. Чрес CSS код се постига представянео на уеб страницата в достъпен вид за различните мобилни устройства и таблети. Повечето посещения, около 80% в сайта идват от мобилни устройства. Затова мобилната версия на един онлайн магазин е приоритет за всеки собственик на такава платформа. Набляга се на скоростта, меню, разположение на филтри, дизайн и представяне на продуктите. Един добър пример за такъв сайт изграден от нас е мултифункционален интернет магазин за домашни потреби – Tirbushona.bg

Written by admin

X
wpChatIcon