Sunny 7 Web

j j

Контакти
Варна, София +(359) 887117838 web@sunny7eood.eu
Folow us on social

Защо трябва да планирате SEO на етапа на създаване на сайт

Изработка на сайт и СЕО | sunny7eood.eu

Защо трябва да планирате SEO на етапа на създаване на сайт

Повечето от разработените уеб сайтове са проектирани в съответствие с визията на клиента, докато SEO специалистите се включват само на етапа на вече работещ сайт, който трябва да бъде финализиран, редактиран (което отнема много време), оптимизиран и пуснат в промоция.

Най-добрият вариант обаче е да създадете SEO стратегия на етапа на разработка на сайта. Най-общо процесът по стартирането на един сайт може да се разглежда като проект със строго определена цел, начини за постигането й и ясни срокове. Броят на уебсайтовете, в процеса на разработката на които е обърнато необходимото внимание на оптимизацията за търсачките и перспективите за промоция, е несравнимо малък в сравнение със сайтовете, към които SEO специалистите се присъединяват след стартирането им. Трябва да разберете, че сайтът е дългосрочен инструмент, който преследва определени цели, които имат предимно комуникативен характер. С други думи, уебсайтът предоставя възможност за изграждане на взаимоотношения между бизнеса и клиента, между медиите и публиката, между потребителя и услугата и т.н. В същото време процесът на разработване на уебсайт, като правило, не включва дългосрочно планиране, един от етапите на което е разработването на SEO стратегия и съответната функционалност за уеб ресурс. Въпреки това, днес в България, като правило, SEO специалистите практически не участват на етапа на разработка на сайт.

сздаване на онлайн магазин | sunny7eood.eu

Защо да планирате SEO едновременно със създаването на уебсайт?

Защото в повечето случаи основната цел на инструмент като SEO е печалбата. В същото време увеличаването на рентабилността на онлайн магазин, например зависи от динамиката на растеж на количеството входящ трафик и динамиката на растеж на неговото качество, тоест увеличаване на конверсията. Това е стабилността на динамиката на нарастване на трафика на конверсия, която осигурява SEO в дългосрочен план. В същото време е важно да се разбере, че като цяло динамиката на трафика може да бъде ограничена само от два обективни фактора: размер на пазара и конкурентоспособност на продукта.

Ето основните задачи, които SEO специалистът може да реши на етапа на подготовка на сайта:

Прогноза за трафика. На този етап е напълно възможно да се извърши пълен и подробен анализ на сезонността на темата и влиянието на външни фактори върху обема на входящия трафик. Такъв анализ ще помогне на многотематични сайтове и онлайн магазини да формират стратегия за промоция за всяка отделна категория, да изградят логична последователност на работа и да повишат ефективността си.

Структура на уебсайта. Една от най-честите грешки при стартиране на сайт е формирането на структура от категории и подкатегории, която е логична за собственика на онлайн магазин, но не е очевидна за потребителя на търсачката. В крайна сметка този артикул се оказва най-скъпият, тъй като за пълноценно SEO промотиране на сайта е необходимо да се преработи структурата, което води до доста сериозна загуба на време и ресурси. В същото време логично оформената структура в началния етап ще позволи на сайта да увеличи максимално потенциала за SEO промоция.

Семантично ядро. Тази стъпка е еднаква по приоритет с предходната – логическата структура на уебсайта трябва да бъде изградена изключително с най-подробен и най-обширен списък от ключови думи. Проучването на тематични заявки за търсене на етапа на разработване на сайта ще ви бъде спестено от участието на SEO специалист в тази доста дълга процедура в момента, когато сайтът вече е стартиран. Това е огромно спестяване на време, тъй като сайтът ще бъде публикуван вече с добре развита семантика.

Съдържание. Имайки разработена структура на сайта, можете да подготвите съдържание предварително за дългосрочен план, като имате възможност да се концентрирате върху по-важни проблеми и възникващи трудности още в процеса на пълноценно функциониране на сайта.

Вътрешно SEO. Също така е много желателно да се решат проблемите на техническата страна на промоцията на етапа на разработка на сайта, тъй като много от нюансите, свързани с тагове, скриптове и т.н., ако е необходимо, ще бъдат по-трудни за коригиране по време на работата на сайт.

Post a Comment