Изграждане на интернет магазин

Magento, накратко, е солидна електронна търговия CMS / Система за управление на съдържанието/.
Magento е платформа за електронна търговия, изградена на базата на технология с отворен код, която осигурява на онлайн търговците гъвкава система за пазаруване, както и контрол върху външния вид, съдържанието и функционалността на техния онлайн магазин. Magento предлага мощен маркетинг, оптимизация за търсещи машини и инструменти за управление на каталози. Тя е една от водещите платформи за електронна търговия, достъпни днес, с издания, вариращи от отворен код на общността, до масивни, широкомащабни базирани на SaaS системи.

Способността на Magento за мащаб позволява на магазините само с няколко продукта да се разширява при нужди до десетки хиляди продукти и сложно потребителско поведение без да се променят платформи. Magento предлага разнообразие от приставки и теми, които могат лесно да подобрят опита на клиента. Има много аспекти на онлайн магазина, които трябва да бъдат конфигурирани, и колко добре се постига това често зависи от бизнеса. Що се отнася до обичайната функционалност, обаче, това е мястото, където се изисква по-сложно програмиране.

Платформата е предназначен да бъде използван като приложение от човек, който не е разработчик. Общността на Magento е изключително голяма и много полезна. Но в един момент средният човек ще удари на камък.

Има няколко причини, поради които разработчиците трябва да настроят уебсайта на Magento. След като започнете и въведете десетки хиляди продукти, бизнесът често се нуждае от помощта на опитни разработчици. Например, има клиенти, които се нуждаят от допълнителни опции за това как да преглеждат таблото си за управление. Обикновено може да изберете да разглеждате продукти в групи от 10, 30 и / или 60. Имаме клиент, който иска да види 1500. Функционалността може да бъде променена само до точка; освен това, той трябва да бъде персонализиран от експерт, който наистина разбира Magento и следва най-добрите практики.

Magento се различава от другите CMS, които не са за електронна търговия като WordPress, Joomla и т.н., е, че за разлика от тях, това е специална електронна търговия CMS, чиято основна цел е да предостави онлайн магазин, физически продукти. Тя е изключително електронна търговия CMS, тя има много повече функции на електронната търговия, спрямо плъгините на не-електронната търговия CMSs.

За разлика от някои други електронни поръчки CMS, които са зле написани и пълни с бъгове, Magento е енергичен CMS, който е доста здрав в своята конструкция и има силна общност, която го подкрепя.

Към кого е насочен Magento?

Както е обяснено по-горе, Magento е много мощна CMS и се използва от много популярни и тежки трафик онлайн магазини / Coca-Cola, Ford/. Това предполага, че определено е подходяща за широкомащабни електронни сайтове, но сега възниква въпросът дали е подходящ за малки онлайн магазини?

Това не е CMS, което бихме препоръчал за магазин от пет артикула, като знаете, че няма да разширявате магазина си и в бъдеще. Въпреки това, ако планирате да разширите своя онлайн магазин в бъдеще, препоръчваме да започнете с Magento, тъй като той е CMS с доказано представяне за поддръжка на големи магазини и със сигурност си струва усилията да го инсталирате на първо място, вместо да преминавате към Magento на по-късен етап, което е доста караница.

Magento няма да е подходящ за вашия магазин в два случая. Първо, ако вече използвате друга CMS за вашия сайт, който не е на електронна търговия (като WordPress, Drupal и т.н.) и просто искате да добавите малък магазин към него, за да продадете някои продукти. На второ място, ако имате само няколко продукта за продажба и не искате да усложнявате живота си с някои hi-fi електронна търговия CMS.

За първия случай бих препоръчал намирането на добри приставки за електронната търговия за вашата CMS, вместо да добавяте отделен CMS за електронна търговия като Magento.
Във втория случай моето предложение е да се придържате към онлайн магазин за електронна търговия, който ще управлява всичко за вас и за който трябва само да платите няколко долара месечно, вместо всички главоболия за създаване и управление на уебсайт.

Както можете да видите, Magento е мощно решение за електронно пазаруване и продължава да става все по-силно за всяка версия. Независимо дали започвате или не започвате със следващата версия, не забравяйте да проверите и разширенията, които разполагаме за вас.